1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

O nama

Porodični zasad aronije nalazi se u varoši Murino na sjeveru Crne Gore. Zasad je nastao u jesen 2011. godine, utemeljen na želji da se na porodičnom imanju započne proizvodnja aronije isključivo prirodnim putem, bez korišćenja bilo kakvih hemijskih sredstava - Aronije - potpuno prirodne i zdrave, gajene u netaknutoj prirodi ovog prelijepog dijela Crne Gore. Nakon trogodišnjeg kontrolnog perioda dobili smo SERTIFIKAT broj 126B158 da je aronija koji mi gajimo proizvedena potpuno prirodno, odnosno organskim putem (fotografija u gaeriji).

Nakon svih potrebnih analiza zemljišta koje smo uradili u ovlašćenoj laboratoriji i priprema zemljišta za sadnju, zasadjene su sertifikovane sadnice aronije, koje su razmnožene vegetativno, iz meristema, in vitro, u kulturi tkiva, uniformne i potpuno zdrave. Djubrenje zasada prije sadnje, a potom i svake druge godine obavlja se isključivo stajskim djubrivom.

I pored toga što rijeka Lim protiče na samo pedesetak metara od zasada, sa ciljem navodnjavanja potpuno cistom i zdravom vodom, sadnice aronije navodnjavamo koristeći sistem „kap po kap" u kojem se nalazi cista izvorska voda koju smo doveli sa planinskog izvora. Na taj način otklonili smo bilo kakvu mogućnost da putem navodnjavanja moze doći do unosa štetnih hemijskih materija u zasad.

donji-deo